Nieuws/Entertainment
638874186
Entertainment

Rotterdamse mooiste tiener van de wereld

De 18-jarige Quishantely Leito uit Rotterdam is de nieuwste mooiste tiener van de wereld. Zondagochtend (Nederlandse tijd) won ze in Guatemala de titel Miss Teenager. Ze liet daarmee 40 missen uit andere landen achter zich.

Twee jaar geleden won Lotte van der Zee dezelfde titel. Zij overleed in maart van dit jaar na een hartstilstand. Op de verkiezing werd voor haar een minuut stilte gehouden. Toen Quishantely vorig jaar in Nederland won (Miss Teen of the Netherlands) zat Lotte van der Zee in de jury. „Deze titel draag ik voor Lotte”, zei de nieuwe Miss Teenager in Guatemala.

Volgens de organisatie van de Nederlandse editie is het bijzonder dat de winnares twee keer vlak achter elkaar uit Nederland komt. De verkiezing is vooral in latinolanden populair. Veel missen kwamen met een heel team om hen te helpen en voor te bereiden. Quishantely had alleen hulp van haar moeder. De organisatie van Miss Teen of the Netherlands hielp op afstand.

Quishantely maakte vooral indruk tijdens de vragenronde. „Mijn grootste angst is dat ik mijzelf zou verliezen. Waardeer altijd wat je hebt in het leven. Het afgelopen jaar heb ik mijn vader verloren, de laatste maanden zat hij in een rolstoel maar zelfs toen was hij altijd positief. Wij zijn niet rijk, wij wonen gewoon in Rotterdam Zuid maar wij leven en het leven is je gegeven en daar moet je altijd het beste uit halen”, antwoordde ze toen de jury haar de vraag stelde wat haar grootste angst is. Afgelopen zomer is Quishantely geslaagd voor haar Havo diploma.