Nieuws/Entertainment
646975667
Entertainment

SPEC reageert op emotionele tweets Ronnie Flex over Top Notch

UPDATE - Platenlabel Top Notch werkt niet meer samen met rapper Ronnie Flex. Dat heeft een woordvoerster van Top Notch donderdag bevestigd aan het ANP. Een woordvoerder van het huidige managementbureau van Ronnie Flex, SPEC, vult daarop aan dat Top Notch al langer niet meer met de artiest samenwerkt. Het contract verliep een jaar geleden en is daarna niet verlengd.

Ronnie Flex besloot zijn contract met platenlabel Top Notch niet te verlengen omdat hij zich bedrogen voelde, laat zijn woordvoerder aan het ANP weten in reactie op het nieuws dat de twee partijen al enige tijd niet meer samenwerken. Het feit dat de samenwerking werd beëindigd, is toen niet gecommuniceerd, volgens SPEC. Ronnie Flex stond donderdag nog wel op de website van Top Notch. Bilal Wahib, waarmee Top Notch een maand geleden brak, is wel van de website gehaald.

Flex tekende op zijn negentiende een contract bij de maatschappij zonder veel kennis van zaken en zonder advies van een zakelijk vertegenwoordiger. „Top Notch voelde voor hem als een familie, hij had een heel hechte band met het bedrijf”, aldus zijn woordvoerder.

Bedrogen

Na een aantal jaar ontdekte Flex pas wat de financiële consequenties waren van het contract dat hij had getekend. „Hij voelde zich bedrogen en diep gekwetst. Voor zijn gevoel heeft hij acht jaar lang niets verdiend voor zijn harde werken”, stelt zijn manager.

Toen Flex hierover begon bij platenlabel Top Notch, kwamen de twee partijen niet tot een nieuwe regeling. Daarom wilde Flex het contract eind 2019 niet verlengen. De breuk werd toen niet naar buiten gebracht. Top Notch liet donderdagochtend weten geen toelichting op de kwestie te willen geven. De twee partijen werken sporadisch nog wel samen, maar altijd op gelegenheidsbasis.

’Misbruik’

Ronnie Flex plaatste in de nacht van woensdag op donderdag een reeks emotionele Twitter-berichten die leken te wijzen op een recente breuk met zijn platenlabel. Later verwijderde de rapper deze teksten weer. Hij schreef: „Dat jullie mij hebben laten gaan is een schande voor nl muziek.. ik hou met heel mijn hart van hiphop en de cultuur, ik heb jullie hits gegeven. Ik heb andere artiesten van jullie hits gegeven. Ik heb jullie alles gegeven wat ik heb... het is een pure schande, dat meen ik echt.”

De rapper vervolgde: „Ik heb meer gegeven dan dat ik kan geven en ik ben betaald met finessings.” Dit is een urban woord voor het bespelen van iemand. „Het is een schande, ik zou geen artiest dit aandoen. Ik ben altijd eerlijk en oprecht, ik verdien dit niet.” Flex stelt zich „pijnlijk en diep gekwetst” te voelen. „Nu moet ik het zelf doen en ik ga het doen ook. Ik heb alles gegeven, altijd, om misbruik van me te laten maken.. ’t is niet eerlijk. Noem een beter Nederlands album dan Rémi.” Het album Rémi uit 2017 was een van de grote successen van Flex.

Later verwijderde hij deze teksten weer. Volgens SPEC was er geen directe aanleiding voor de reeks berichten.