Entertainment/Film
648627487
Film

Een vrolijke lappendeken

Huisdiergeheimen 2: ✭✭✭

— Wat: familiefilm, animatie

— Regie: Chris Renaud, Jonathan del Val

Max en de kleine spruit.

Max en de kleine spruit.

Sinds The secret life of pets (2016) weten we wel wat huisdieren zoal uitspoken wanneer hun baasjes de deur uit zijn. Nieuwe ontwikkelingen waren dus onontbeerlijk voor een vervolg op dat tekenfilm-avontuur. Voor Huisdiergeheimen 2 – zoals de Nederlandse titel luidt – sloegen de makers dan ook driftig aan het sprokkelen.

Max en de kleine spruit.

Max en de kleine spruit.

Ook dit tweede deel komt uit de koker van Illumination Entertainment, de digitale animatiestudio die eerder al goud aanboorde met de Minions en de Despicable me-films. Dat de eerste Huisdiergeheimen veel weg had van een harige Toy story-kopie, stond het succes niet in de weg. In 2016 was het zelfs een van de best bezochte films van ons land en prijkte in die ranglijst op een prachtige zesde plaats.

Hoewel het bestaan van terriër Max in rustiger vaarwater gekomen leek, dienen zich in Huisdiergeheimen 2 nieuwe stressfactoren aan. Als een overbezorgde ouder ontfermt hij zich over de kleine spruit van zijn bazinnetje Katie. Alleen krijgt hij daar zó de zenuwen van, dat ’t bij hem spontaan begint te jeuken.

Een boerderijvakantie helpt Max om zijn angsten te overwinnen. Intussen wordt zijn pluizige vriendinnetje Gidget door zijn afwezigheid met een heel ander probleem opgescheept. En dan proberen konijn Sneeuwval en de onverschrokken Daisy ook nog even een jonge tijger te bevrijden uit de wrede klauwen van een circusdompteur en diens brutale aap.

Klinkt dat bij elkaar geraapt? Dat kan kloppen. Maar terwijl deze vertelling zich ontrolt als een warme lappendeken met rafels, blijft de animatie vrolijk, verzorgd en inventief komisch.