Nieuws/Entertainment
660664161
Entertainment

BZV-Jan en Rianne verlaten Texel voor Denemarken

Boer Jan en Rianne uit Boer zoekt vrouw gaan emigreren. Het stel heeft, nadat zij meededen aan de BZV-spinoff Onze boerderij in Europa, besloten om het avontuur aan te gaan en helemaal opnieuw te beginnen in Denemarken.

Dat heeft KRO-NCRV maandag bekendgemaakt. In de uitzending van Onze boerderij in Europa van donderdag 11 maart was al te zien dat boer Jan en Rianne samen met Yvon Jaspers door Denemarken reisden. Daar brachten ze onder meer een bezoek aan Sjaak en Jacqueline, die vier jaar geleden de stap hebben gezet om te emigreren. Ze gingen mee om inspiratie op te doen voor hun eigen schapenboerderij op Texel en om te onderzoeken of het gras in Denemarken groener is dan in Nederland.

Aan het eind van de uitzending was de conclusie van boer Jan: „Ik ga erover nadenken en met een vol hoofd weer naar huis.” Eenmaal thuis werden ze steeds enthousiaster over het idee om te gaan emigreren. Inmiddels is de knoop doorgehakt, de boerderij op Texel verkocht, een melkveehouderij in Denemarken gekocht en dit voorjaar verhuizen ze met zoontjes Melle (3 jaar) en Siem (bijna 2) naar Denemarken.