Nieuws/Entertainment
664885456
Entertainment

Vanavond weten we het: gaat Helene Fischer voor Duitsland naar Rotterdam?

Helene Fischer

Helene Fischer

Veel landen hebben al een kandidaat gekozen voor het Eurovisie Songfestival op 16 mei in Rotterdam, maar bij onze oosterburen valt de beslissing deze donderdagavond. Omdat er geen voorrondes zijn in tegenstelling tot andere jaren, gaan er volop speculaties dat het dan maar één zangeres zou kunnen zijn: Helene Fischer.

Helene Fischer

Helene Fischer

Duitse media speculeerden al eerder over haar eventuele deelname, maar kregen dit niet bevestigd. Op social media zwellen de geruchten donderdag aan: zou het echt de 35-jarige Duitse wereldster zijn die naar Rotterdam afreist?

De zangeres verkocht wereldwijd miljoenen platen en scoorde al talloze keren met haar albums een gouden, platina of zelfs dubbelplatina-plaat. Ze wist ook de spotlights van de pers te stelen: jarenlang vormde ze immers een droompaar met die andere grote Duitse schlagerzanger Florian Silbereisen, de muzikale partner van Jan Smit in het trio Klubbb3, tot daar eind 2018 een dramatisch einde aan kwam.

Bovendien weet Fischer als geen ander hoe ze een show moet geven. Zelf heeft de zangeres er in interviews nooit een geheim van gemaakt dat ze graag eens aan het Songfestival zou willen meedoen. Alleen haar manager zou roet in het eten kunnen gooien: Uwe Kanthak zou juist faliekant tegen deelname aan de competitie zijn.

2 jury’s

De Duitse zender NDR heeft vanaf het begin al niet gereageerd op speculaties. „Daar doen wij niet aan mee.” Donderdagavond zendt de omroep om 21.30 het programma Unser Liet für Rotterdam uit, waarin niet alleen ’Unser Liet’, maar ook de ESF-deelnemer voor het ESF wordt bekendgemaakt.

Deze is gekozen door twee onafhankelijke jury’s: een internationale jury van experts van 20 muziekprofessionals, die in hun thuisland allemaal tot de nationale jury behoorden én een Eurovisiejury met honderd mensen uit heel Duitlsand.

De kans dát Duitslands populairste en grootste artiest van Duitsland wordt uitgekozen is dus reëel. Zeker nu het land vast weer eens hoge ogen wil gooien na een paar magere jaren. De agenda van Helene Fischer biedt in elk geval ruimte: tussen 5 april en 23 mei staat er voor de drukebzette artiest geen optreden gepland.