Nieuws/Entertainment
665156288
Entertainment

James Corden vreesde talkshow kwijt te raken

James Corden was toen hij net begon als presentator van The Late Late Show bang dat hij ontslagen zou worden. De eerste twee jaar leefde de Britse presentator in constante angst om zijn baan kwijt te raken.

James nam in 2015 het stokje over van Craig Ferguson en verhuisde speciaal voor de talkshow naar de Verenigde Staten. „Toen we hier naartoe verhuisden, mijn vrouw en ik en onze - toen nog - twee kinderen, liet ik ons geen meubels kopen”, blikte de presentator terug in de talkshow van Drew Barrymore. „We huurden al onze meubels omdat ik tegen mijn vrouw Julia zei: ik ga ontslagen worden, dit gaat niet werken. En zodra ik ontslagen ben, moeten we terug naar Londen, dus we willen niet met een bank opgezadeld zitten.”

Dat gevoel bleef hij nog twee jaar houden. „Tot mijn vrouw uiteindelijk zei: kunnen we alsjeblieft meubels kopen? Toen zei ik: oké, ik denk dat het veilig is om meubels te kopen. Zo heeft mijn hele volwassen leven eruit gezien. Ik dacht altijd dat ik op een moment ontslagen zou worden.”

De 42-jarige presentator maakt zich tegenwoordig minder druk en kijkt liever naar de positieve dingen. „Dat je jezelf constant opzoekt op Google Earth, beseft waar je bent, beseft wat je aan het doen bent en vasthoudt aan de dingen die je belangrijk vindt. Het tellen van je zegeningen, bewust zijn van je privilege. Ik denk dat al die dingen heel handig en nodig zijn om te doen.”