Nieuws/Entertainment
667842222
Entertainment

FunX geeft Akwasi award voor ’belangrijke maatschappelijke bijdrage’

Dit jaar werd door FunX voor het eerst naast de vele muziekprijzen ook de Power Award uitgereikt. De prijs, die vanaf nu jaarlijks wordt overhandigd aan iemand die een belangrijke maatschappelijke bijdrage heeft geleverd voor de doelgroep van de radiozender, ging naar Akwasi.

De rapper ontving hem vanwege zijn rol in de strijd tegen racisme. De NPO-zender lichtte toe: „Normaal gesproken worden alle awards door het publiek bepaald, maar voor deze bijzondere award maakte FunX een uitzondering door er zelf eentje te geven aan iemand die het verdient. Ondanks alles dat hij over zich heen krijgt, geeft hij niet op en blijft hij doorgaan. En dat allemaal voor de good cause.”

Ondertussen ligt Akwasi steeds meer onder vuur nadat eerst oude gewelddadige tweets van hem naar boven waren gekomen en er ondertussen een artikel 12-procedure loopt om hem vervolgd te krijgen vanwege zijn opruiende uitspraak over Zwarte Piet tijdens de Black Lives Matter-demonstratie op de Dam in Amsterdam.

De prijzen werden woensdagavond voor de zevende keer uitgereikt. Dj Fernando Halman presenteerde de coronaproof show zonder publiek vanuit de studio in Amsterdam.

Boef heeft de meeste prijzen gewonnen tijdens de FunX Music Awards. De rapper sleepte in aanloop naar de uitreiking van woensdagavond al twee awards in de wacht en kan daar nu nog twee bij optellen. Boef won woensdag de prijs voor beste mannelijke artiest van het jaar. Voor Tout est bon kan hij het beeldje voor beste nummer op zijn schoorsteenmantel zetten. Eerder werd hij ook al uitgeroepen tot beste mc en werd zijn album Allemaal een droom bekroond.

Numidia won de vrouwelijke tegenhanger en versloeg collega’s Famke Louise, Yade Lauren, Lauwtje en Tabitha.