Nieuws/Entertainment
668075
Entertainment

Na bijna zes maanden in coma

Bobbi Kristina terug in Whitney's armen

Slechts 22 jaar is BOBBI KRISTINA BROWN, de dochter van WHITNEY HOUSTON en BOBBY BROWN, geworden. Het meisje dat een gouden toekomst voor zich leek te hebben kwam de schok van het overlijden van haar moeder, nu bijna drieënhalf jaar geleden, nooit meer te boven.

Je zou, cru gezegd, kunnen stellen dat het eigenlijk nog lang geduurd heeft voordat de 22-jarige kwam te overlijden. Afgelopen zondag stierf ze in het bijzijn van haar familie in het Peachtree Christian Hospice in Duluth, Georgia. „Ze is eindelijk in de liefdevolle handen van God”, liet haar familie weten in een verklaring. „We willen iedereen bedanken voor de enorme steun en alle liefde van de afgelopen maanden.”

Op 31 januari van dit jaar werd BOBBI KRISTINA bewusteloos aangetroffen in haar badkuip. In allerijl werd ze naar het ziekenhuis in Georgia gebracht, waar ze meteen kunstmatig in leven werd gehouden. Al vrij snel zou blijken dat de kans om er weer helemaal bovenop te komen zo goed als nihil was. Met iedere dag die verstreek werd de kans op herstel voor Bobbi Kristina steeds wat kleiner.

Wachten

Sinds 24 juni lag ze in het eerder genoemde hospice en was het bij wijze van spreken wachten tot haar familie met het droevige nieuws naar buiten zou komen. Geboren op 4 maart 1993 in New Jersey was het eigenlijk klip en klaar dat het leven van de dochter van WHITNEY HOUSTON en zanger BOBBY BROWN voorbestemd was om in de spotlights door te brengen. Nog geen paar maanden oud praatte haar moeder én hitzangeres liefdevol over haar pasgeboren dochter. „Ze brengt me zoveel vreugde, ook voor Bobby trouwens. Alles wordt anders als je moeder wordt. Het verandert je hele kijk op het leven. Je leeft niet meer voor jezelf, je leeft eigenlijk alleen nog voor je kinderen.”

Moederschap

Het zullen wellicht de eerste sensationele momenten van het moederschap zijn geweest die Whitney tot dit soort uitspraken verleidde, want uiteindelijk bleek de liefde voor cocaïne groter te zijn geweest dan die voor haar dochter. Sinds 2000 kwam de zangeres louter negatief in het nieuws door haar drugsgebruik. Ze werd samen met Bobby opgepakt met marihuana in haar bagage, maar ontkende een probleem te hebben. Toen ze in 2001 optrad tijdens de 30th Anniversary Special voor MICHAEL JACKSON, was ze zó broodmager dat dìe foto’s dagenlang de krantenkolommen vulden. Op 11 februari 2012 kwam er een einde aan het leven van de superster en werd ze levenloos aangetroffen in haar bad. Officieel was de doodsoorzaak verdrinking, maar in haar bloed werden hoge doseringen cocaïne aangetroffen.

Er zijn veel overeenkomsten tussen de dood van Whitney en haar dochter. Allebei gevonden in bad, allebei kampend met een drugsprobleem. Ook Bobbi zou volgens haar vriend NICK GORDON – die overigens nog steeds een rol speelt in het politieonderzoek naar haar dood – niet vies zijn van een snuifje en een blowtje. „We gebruikten samen héél erg veel,” zei hij laatst nog in een interview.

Dat de band tussen moeder en dochter meer dan hecht was, is een feit. Bobbi zelf vertelde daarover in 2012 in de realtyserie The Houstons: On Our Own: „Ik voel haar nog steeds om me heen, en dat houdt me letterlijk op de been. Ze is en blijft mijn beste vriendin.” Twee dagen voor het achteraf noodlottige badincident twitterde Bobbi nog dat ze haar (zang)carrière snel een vlucht wilde laten nemen. Ze wilde haar moeder achterna. Maar zó letterlijk zal ze dat, hoe triest ook, toch nooit bedoeld hebben.

Deze week vindt in Atlanta de uitvaart plaats. Bobbi Kristina zal naast haar moeder worden begraven.