Nieuws/Entertainment
668951
Entertainment

'Conan O'Brien is grappenjatter'

Talkshowhost Conan O'Brien zou wel érg geïnspireerd raken door Twitter...

Conan, zijn productiebedrijf en de omroep TBS hebben een plagiaatclaim aan de broek van een fervente twitteraar genaamd Robert Kasenberg, die stelt dat de host zíjn grappen van Twitter heeft geplukt om te gebruiken in zijn show, meldt Entertainment Weekly. Het zou gaan om vier hele grappen.

Eén van de naar verluidt gestolen grappen draait om twee passagiers op een vlucht van vliegtuigmaatschappij Delta. "Een Delta-vlucht vloog met slechts twee passagiers van Cleveland naar New York. En maar vechten over de armleuning." Op dezelfde dag maakte Conan in zijn show dezelfde hilarische grap, en dat vindt Kasenberg wel érg toevallig.

Het zal geen toeval zijn dat Kasenberg daags nadat Twitter bekendmaakte dat tweets nu ook vallen onder de wet auteursrecht, zijn claim indiende.

"Wij geloven dat deze rechtszaak op niets is gebaseerd", luidt de verklaring van Conans productiemaatschappij. Andy Richter, de 'aankondiger' in zijn show Conan, kan erom gieren. "Het is inderdaad ondenkbaar dat meer dan één persoon tot dit soort diepe inzichten komt", grapt hij.