Nieuws/Entertainment
668961
Entertainment

Rapper Macklemore door roem weer aan de drugs

Rapper Macklemore was zo overweldigd door zijn plotselinge succes dat hij teruggreep naar de drugs.

Macklemore was eerder al stevig aan de drugs maar kickte af, maakte een succesvolle plaat en verdiende geld als water. Toen ging het opnieuw mis, vertelt hij aan tijdschrift Complex. "Het ging een tijdje goed, maar uiteindelijk ging ik niet meer naar mijn meetings. Ik kreeg een burnout. We sliepen niet meer en gingen van show naar show. Ik werd in een hokje gestopt waar ik me niet thuis voelde. De druk werd te groot." Hij greep weer naar de drugs om te ontsnappen en ontwikkelde opnieuw een verslaving.

Lange tijd wist de Thrift Shop-rapper zijn verslaving te verbergen, maar hij ging er vreselijk onder gebukt. "Zat ik tijdens besprekingen met een zonnebril op en hoop dat niemand doorheeft dat ik wiet heb gerookt in mijn auto, net als vijftien jaar geleden. Precies hetzelfde verhaal. Ik voelde me zo dom. Waar moet ik nou precies aan ontsnappen?", vraagt hij zich hardop af.

Pas toen zijn verloofde Trisha hem vertelde dat ze zwanger was van hun eerste kind, zag hij het licht. "Ik probeer nu volwassen te worden. Toen ik hoorde dat Trisha zwanger was, dacht ik: nú moet het gebeuren." Sindsdien heeft hij geen drug of druppel meer aangeraakt. "Zodra ik hulp zoek, is muziek daar. Mijn liedjes schrijven zichzelf. Ik word weer gelukkig."