Nieuws/Entertainment
669101
Entertainment

Van kindervriend naar bodyguard!

Musicaldebuut voor Patrick Martens

PRIVÉ kan vandaag een nieuw hoofdstuk uit het leven van Patrick Martens onthullen: Hij gaat zijn ex Freek Bartels achterna en wordt musicalster!

Patrick (37)  zal vanaf eind september naast onder andere Romy Monteiro, Mark van Eeuwen en Dave Mantel te zien zijn in The Bodyguard, de musical gebaseerd op de hitfilm uit 1992 met Whitney Houston en Kevin Costner. Hij speelt de rol van de ietwat overspannen en over the top PR-agent SY SPECTOR.

Producent Albert Verlinde neemt best een risico om voor zo’n groot stuk iemand zonder enige musicalervaring te kiezen. Hoe ben je benaderd?

"Eigenlijk heel simpel, ik werd gebeld of ik auditie wilde doen en anderhalve week later werd ik teruggebeld met de mededeling of ik de rol van Sy Spector wilde gaan doen. Supergaaf natuurlijk! Het is overigens een rol waarbij ik niet hoef te zingen, anders was het nooit wat geworden natuurlijk, haha.”

Hoe ga je de rol van die enigszins hysterische Sy Spector invullen?

"Vanaf vandaag gaan we repeteren en wat ik zelf heel fijn vind is dat ik er mijn eigen invulling aan mag geven. Ik kom eigenlijk net terug van vakantie en heb uiteraard daar het script gelezen. Ik heb er wel zo mijn gedachte over, maar samen met de regisseur (CAROLINE BROUWER, red.) gaan we kijken hoe we dat gaan aanpakken.”

Van 2011 tot 2013 had je een relatie met een van de grootste musicalsterren van ons land, Freek Bartels. Jullie hebben nog goed contact, hoe reageerde hij op je aanstaande debuut?

"Nou, de grap was dat ik er nog met niemand over mocht praten. Dus ook met Freek niet. Hij weet het dus pas op het moment dat hij vandaag De Telegraaf leest.”

Een jaar lang van dinsdag tot en met zondag in het Beatrix Theater. Een heftige ervaring.

"Ja, en ook compleet nieuw voor me. Ik heb nooit de ambitie gehad om in een musical te spelen, maar dit is natuurlijk wel een prachtige kans!”