Nieuws/Entertainment
669113
Entertainment

Goedele Liekens: seksles via Bob de Bouwer

Goedele Liekens heeft haar dochters kennis laten maken met seks via Bob de Bouwer, en ziet in de kinderheld de aangewezen 'persoon' daarvoor.

Goedele bracht twee weken door in Engeland, voor het programma Sex in Class. De tv-sekstherapeute zei dat het raadzaam is de jeugd te vertellen over de bloemetjes en de bijtjes via de relatie van kinderheld Bob de Bouwer met zijn assistente Wendy.

"Mensen zouden seks bespreekbaar moeten maken als hun kinderen kunnen praten", vertelde Goedele volgens The Sun. "Ik heb twee tienerdochters en toen zij klein waren en naar Bob de Bouwer keken, dan vroeg ik ze : 'Wat denk je dat Bob van Wendy vindt? Wat zouden ze doen als ze verliefd zouden zijn?'."

"Je hoeft niet in detail te treden, maar laat zien dat je er open over bent." Goedele, in Nederland o.a. tafeldame bij RTL Late Night, onderwees voor het Channel 4-programma Sex in Class een lokaal vol 15- en 16-jarigen.

Ze laat de jeugd onder meer een pornografische scène herschrijven en geeft als huiswerk dat meisjes hun intieme delen moeten bestuderen en jongens hun schaamhaar scheren. "Wij zijn in België veel vrijer in onze seksuele voorlichting dan in Groot-Brittannië. Het is tijd dat de oogkleppen afgaan."