Nieuws/Entertainment
669289
Entertainment

Hulk Hogan zegt sorry na racistische tirade

Hulk Hogan heeft zijn excuses aangeboden voor het maken van racistische opmerkingen die zijn te horen op een audio-opname die recent is uitgebracht. Hierop steekt de acteur en worstelaar een tirade af over het liefdesleven van zijn dochter Brooke, waarbij hij meermalen het woord neger gebruikt.

''Acht jaar geleden heb ik me beledigend uitgelaten tijdens een gesprek. Het is onaanvaardbaar dat ik deze beledigende taal heb gebruikt. Daar is geen excuus voor. Ik verontschuldig me dat ik dit heb gedaan", zegt Hogan in een verklaring die hij verstrekte aan People.

"Dit is niet wie ik ben. Ik geloof heel sterk dat elke persoon op de wereld belangrijk is en niet anders moet worden behandeld op basis van ras, geslacht, geaardheid, religieuze overtuiging of anderszins", vervolgt Hogan. "Ik ben teleurgesteld in mezelf dat ik deze taal gebruikte die strijdig is met mijn eigen overtuiging."

Ontslag

Zijn racistische taalgebruik in het verleden was voor het Amerikaanse bedrijf WWE (World Wrestling Entertainment) reden hem vrijdag te ontslaan. Hij is ook verwijderd uit de online Hall of Fame van het media- en amusementsbedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in worstelen. Hulks advocaat zegt tegen People dat Hulk zich bij zijn ontslag neerlegt, omdat hij de organisatie of zijn familie niet in diskrediet wil brengen.

In de verklaring zegt Hulk Hogan dat hij de situatie wil gebruiken om een beter mens te worden. Hij beschouwt de kwestie als een belangrijke les.