Nieuws/Entertainment
669299
Entertainment

Jim Geduld herkent zich in Ferry Doedens

Jim Geduld herkent zich als geen ander in Ferry Doedens, de GTST-acteur waarvan vorige week bekend werd dat hij een drugsverslaving heeft.

Ook oud-soapster Geduld kampte jaren met een hardnekkige verslaving. "Ik zie mezelf. Het is bijna een herhaling van wat mij vijftien jaar geleden overkwam", vertelt Geduld aan het AD.

Doedens werd onlangs ontslagen bij Goede tijden, slechte tijden omdat hij zijn afspraken niet nakwam. Ook dat herkent Geduld. Hij speelde jaren de rol van Arthur Peters in de RTL4-soap. "Ik kwam toen ook vaak te laat of helemaal niet opdraven. Of ik verscheen half bezopen op de set. Het hele draaischema kwam in de war."

Geduld legt de krant uit dat zijn collega's er destijds wel voor hem waren. Hij benadrukt dat hij Ferry en de hele situatie rond zijn ontslag niet kent, maar hij vindt het wel hard dat Ferry is ontslagen bij GTST. "Toch denk ik: was er dan potverdorie niemand die die jongen kon wakker schudden? Zijn er dan nooit signalen opgepikt?"

Jim vertelt de krant ook dat hij wel wat advies heeft voor Ferry. "Begeef je alleen onder mensen van wie je zeker weet dat ze het beste met je voor hebben. Zoek met hen de rust op en maak een stappenplan. Aanvaard hulp", aldus Jim.