Nieuws/Entertainment
671191
Entertainment

Ferry Doedens: 'Ik heb drugsprobleem'

Soapster FERRY DOEDENS (25) heeft gereageerd op het waarom van zijn ontslag bij Gtst. „Ik heb niet naar behoren kunnen functioneren vanwege een drugsprobleem. Ik ben hard aan het werk om mijn drugsprobleem en daarmee samenhangend gedrag onder controle te krijgen. Ik ben mezelf keihard tegengekomen en ik ben daar erg verdrietig over. Ik heb van veel dingen spijt en ik probeer nu alles op alles te zetten om mezelf en mijn omgeving weer recht in de ogen te kunnen kijken.”

Ferry draait na de zomerstop nog meerdere scènes, waarvan de laatste in december te zien is. Maar als het aan zijn vele fans ligt, loopt zijn Endemol Shine Nederland-contract in oktober helemaal niet af. Fans, die natuurlijk onmogelijk kunnen weten hoeveel kansen hun held daadwerkelijk heeft gehad, zijn op Facebook een actie gestart omdat ze vinden dat de acteur een tweede kans verdient. Maar ook een in het wereldje goed ingevoerde bron vindt ontslag ’vanwege het bij herhaling niet nakomen van productionele afspraken’ een paardenmiddel: „Ze hadden Ferry toch een tijdje ’weg’ kunnen laten gaan? Om met zijn problemen af te rekenen?”

En er waren meer mensen die het voor de geboren Fries opnamen. „Iedereen wist dat hij moeite had met de druk”, vertelde een boze medewerker gisteren op deze pagina. „Maar ze hebben hem laten aanmodderen en niet bij de hand genomen.”

Dus heeft Endemol er wel verstandig aan gedaan een publiekslieveling te ontslaan? De Facebookpagina Ferry Doedens verdient een tweede kans! heeft inmiddels al ruim vijfduizend likes. Hardop vragen fans zich af of er geen ándere oplossing was geweest dan publiekelijk en oneervol ontslag.

En een goed ingevoerde showbizzbron suggereert: „Een producent had ook kunnen denken ’laten we de verhaallijn zó aanpassen dat die jongen een tijdje buiten zicht is’. Dan kan hij werken aan zijn problemen. Die aanpak is echt al wel vaker gehanteerd, en daarvan had níémand iets hoeven merken.”