Nieuws/Entertainment
675094561
Entertainment

Birgit Schuurman in Baantjer-serie van ex

Birgit Schuurman

Birgit Schuurman

Thom Hoffman, Birgit Schuurman en Barbara Sloesen zullen binnenkort te zien zijn in de nieuwe serie Baantjer. Dat heeft RTL woensdag bekendgemaakt. Hoffman speelt een advocaat, Schuurman een barvrouw en Sloesen de dochter van een overleden oud-politieagent.

Birgit Schuurman

Birgit Schuurman

Ook Leny Breederveld, Charlotte Vandermeersch en Poal Cairo krijgen een vaste rol in de serie. Vooral de casting van Birgit Schuurman is opvallend. Zij en Baantjer-regisseur Arne Toonen maakten eerder dit jaar bekend na tien jaar huwelijk uit elkaar te gaan.

De serie volgt op de speelfilm Baantjer: Het Begin die eerder dit jaar in de bioscopen te zien was. De nieuwe film en reeks tonen hoe de jonge rechercheur De Cock, ooit ontsproten aan het brein van schrijver Appie Baantjer, zich begin jaren tachtig staande houdt in de strijd tegen de ruige Amsterdamse onderwereld.

Geen Tygo Gernandt

In de film was Tygo Gernandt te zien als de vorige partner van De Cock, maar deze keert in de serie niet terug. Zijn rol wordt overgenomen door Yannick Jozefzoon. Andere acteurs die in de film te zien waren, zoals Robert de Hoog, Lisa Smit, Ruben van der Meer en Loes Luca, keren wel terug. De film trok zo’n 150.000 mensen naar de bioscopen.

De serie is vanaf 30 december in zijn geheel te zien bij Videoland en wekelijks bij RTL 4.