Nieuws/Entertainment
67742
Entertainment

Zangeres blijkt al TIEN JAAR onder behandeling

Liesbeth List: ‘De dag dat ik hoorde dat ik ziek was…’

Tien jaar lang heeft LIESBETH LIST (75) rondgelopen met een groot geheim dat zij nu pas, tijdens een reis door Egypte, met de buitenwereld deelt. Bij de zangeres en theaterster, later dit jaar zelfs onderwerp van een musical over haar eigen leven, werd al in 2006 kanker geconstateerd.

Niet eerder heeft zij daarover gesproken. Pas nu, reizend door het land van de door haar zo gemiste RAMSES SHAFFY, vertelt zij over de schrik die haar om het hart sloeg toen zij hoorde dat zij huidkanker had. Bovendien werd verteld dat ook nadat de bewuste plek was weg gelaserd, daarvoor altijd onder controle zou moeten blijven.

Symptomen

Zoals voor alle patiënten die aan de ziekte lijden, is het voor Liesbeth altijd weer een spannend moment wanneer het moment van die check-up plaatsvindt. Maar zelfs als er nu symptomen zijn dat kwaadaardige cellen weeer actief zijn, ondergaat zij de noodzakelijke behandelingen, naar eigen zeggen, gelaten.

Liesbeth: ,,Dat komt door mijn vaste dermatoloog DR. JAAP DE LEEUW van Multicare in Hilversum. Die is van mijn leeftijd, maar weigert gewoon om met pensioen te gaan. Een geweldige man, die me altijd op mijn gemak stelt als er weer wat moet gebeuren. Ik onderga dat lijdzaam en ik vind het inmiddels de gewoonste zaak van de wereld. Maar laatst zag ik een andere patiënt en die had tranen in de ogen. Ik had me tot die tijd niet eens gerealiseerd hoeveel pijn het kan doen.”

De laatste tien jaar hebben bewezen dat met Liesbeth’s ziekte goed te leven valt. Ook in de hete woestijn moet zij haar lichaam bedekt houden, maar met cremes en een hoed ontgaat haar weinig van de pracht van het land waarvan zij dan ook bijzonder geniet.

Vonnis

Bang is Liesbeth niet meer, na het vonnis van tien jaar geleden: ,,Als de artsen op een dag zouden zeggen dat er niets meer voor me gedaan zou kunnen worden, dan leg ik me bij het verdere verloop neer. Ik ben 75 en heel gelukkig nu met mijn dochter en haar gezin met kleindochter LILAH van zes. Maar als het op een dag voorbij is, dan is het voorbestemd.”

De hele reportage van LIESBETH LIST in het land van RAMSES en het opzienbarende interview, staan vandaag in de nieuwe editie van WEEKBLAD PRIVÉ.