Entertainment/Sterren
67994796
Sterren

Verkrachtingszaak tegen Danny Masterson nietig verklaard

De rechter die het proces tegen acteur Danny Masterson overzag, heeft de verkrachtingszaak woensdag nietig verklaard. De juryleden konden tijdens hun overwegingen niet tot een unaniem oordeel komen. De aanklagers moeten nu beslissen of zij een nieuwe zaak starten tegen de That ’70s Show-acteur.

De rechtszaak tegen Masterson ging vorige maand van start in Los Angeles. Twee weken geleden hielden de aanklagers en de verdediging hun slotpleidooien en begon de jury aan het beraad. De 46-jarige acteur, die zegt onschuldig te zijn, heeft zelf niet getuigd. De drie anonieme vrouwen die hem beschuldigen van verkrachting namen tijdens het proces wel plaats in de getuigenbank.

De vrouwen zeggen tussen 2001 en 2003 te zijn verkracht door Masterson. Zij waren destijds lid van de Scientology-kerk. De acteur is dat nog steeds. Twee van de drie vrouwen zeggen dat de kerk ze actief heeft geprobeerd tegen te houden om naar buiten te komen met hun verhaal en ze zouden allemaal door Scientology zijn lastiggevallen sinds ze in 2016 naar de politie stapten.

De advocaat van Masterson claimt op zijn beurt dat de kerk niet relevant is in deze zaak en heeft zelfs gezegd dat de naam niet genoemd zou moeten worden in de rechtszaal. Volgens hem is dat toch „meer dan zevenhonderd keer” gebeurd, zo zei hij in zijn slotpleidooi.