Nieuws/Entertainment
680904328
Entertainment

FKA Twigs: ’Wonder dat ik levend uit de relatie met Shia LaBeouf ben gekomen’

FKA Twigs

FKA Twigs

FKA Twigs blijft zich uitspreken over haar relatie met Shia LaBeouf nadat ze hem in december aanklaagde wegens fysieke en mentale mishandeling. „Het is een wonder dat ik levend uit die relatie ben gekomen”, vertelt ze in een interview met Elle.

FKA Twigs

FKA Twigs

De zangeres voelde zich in de relatie als een kikker die langzaamaan doodgekookt wordt. „Ik wou dat ik kon zeggen dat ik het door had tijdens de relatie en het licht zag. Maar dat is niet zo. Het is puur geluk dat ik niet meer in die situatie zit.”

Op een gegeven moment was de situatie zo benard, dat ze bang was voor haar eigen leven. FKA Twigs vertelt dat LeBeouf een vuurwapen in de slaapkamer bewaarde. Dat maakte haar zo angstig, dat ze ’s nachts niet het bed durfde te verlaten voor een bezoekje aan het toilet uit angst dat hij op haar zou schieten. „Toen dacht ik, als hij me schiet dan is er ten minste nog een onderzoek. Dan vallen de puzzelstukjes in elkaar, maar dan moest ik wel kleine hints achterlaten.”

Nu tijdens de coronalockdowns veel slachtoffers van mentale en fysieke mishandeling thuis opgescheept zitten met de dader, vindt ze het nog belangrijker om zich uit te spreken. „Ik besefte dat ik nu naar voren moet komen om mijn verhaal te doen.” Naast haar interview met Elle is de zangeres ook donderdag te horen in een interview met het Amerikaanse tv-programma CBS This Morning.

LeBeouf ontkent vooralsnog de aanklachten van mishandeling en maakt geen excuses voor zijn agressieve gedrag en alcoholisme. „Ik heb jarenlang mijzelf en iedereen om mij heen mishandeld. Ik heb een geschiedenis van mensen kwetsen die het dichtst bij me staan. Ik schaam me voor die geschiedenis en het spijt me dat ik mensen pijn heb gedaan. Ik kan verder niets zeggen.” De acteur zou inmiddels een acteerpauze ingelast hebben om psychische hulp te zoeken.