Nieuws/Entertainment
681390901
Entertainment

Ook Bruce Springsteen bij inauguratie Joe Biden

Bruce Springsteen

Bruce Springsteen

Bruce Springsteen, Foo Fighters en John Legend voegen zich bij de line-up van de special die wordt uitgezonden rondom de inauguratie van toekomstig president Joe Biden. De artiesten, die zich tijdens de verkiezingen al openlijk uitspraken voor Biden, zullen het podium betreden.

Bruce Springsteen

Bruce Springsteen

Daarnaast treden Demi Lovato, Justin Timberlake, Ant Clemons en Jon Bon Jovi op, aldus verschillende Amerikaanse media. Eerder werden optredens van Lady Gaga en Jennifer Lopez tijdens de inauguratie zelf al aangekondigd.

Het uitnodigen van een artiest lijkt Biden makkelijker af te gaan dan zijn voorganger en huidig president Donald Trump. Die kon vier jaar geleden met moeite artiesten vinden die bereid waren een nummer te vertolken tijdens zijn inauguratie. Uiteindelijk waren onder anderen Lee Greenwood, Toby Keith, en 3 Doors Down bereid op te treden.

De gebruikelijke plechtigheden op 20 januari zijn voor een groot deel geschrapt. Het wordt vooral een evenement op internet uit angst voor het coronavirus. Zo wordt er ’een virtuele parade’ getoond. Het begint naar verwachting om 17.30 uur Nederlandse tijd.