Nieuws/Entertainment
684116208
Entertainment

Na één dag Serious Request ruim 300.000 euro opgehaald

Na één dag actievoeren is er ruim 300.000 euro opgehaald voor 3FM Serious Request: The Lifeline. Dat werd zaterdag bekendgemaakt. De jaarlijkse actie van de 3FM-dj’s staat dit jaar in het teken van medische hulp tijdens de coronacrisis.

Aan het eind van de middag stond de teller op 316.982 euro. Dat geld is bestemd voor het Rode Kruis. De organisatie verlicht met de opbrengst de druk op zorgpersoneel in binnen- en buitenland.

De dj’s Sander Hoogendoorn, Sophie Hijlkema, Frank van der Lende, Eva Koreman, Rob Janssen en Wijnand Speelman lopen dit jaar voor het goede doel en de luisteraars kunnen daaraan meedoen, maar wel coronaproof. Tot nu toe is al bijna 30.000 kilometer afgelegd door de deelnemers.

Sander Hoogendoorn wil voor 10.000 euro het gezicht van landelijk IC-voorzitter Diederik Gommers op zichzelf laten tatoeëren. Hij heeft ruim 4.500 binnen van het streefbedrag.

Serious Request duurt tot donderdag 24 december. Mensen die niet willen meelopen kunnen toch meedoen door voor een klein bedrag platen aan te vragen. Ook kunnen ze zelf andere acties starten om geld in te zamelen.