Nieuws/Entertainment
684827472
Entertainment

Arjen Lubach: vorig jaar gepolst opvolging Matthijs van Nieuwkerk

De NPO heeft vorig jaar gepolst of Arjen Lubach interesse had om Matthijs van Nieuwkerk op te volgen als die zou besluiten om te stoppen met De wereld draait door. Dat vertelde hij vrijdag in gesprek met Radio 538.

„Ik ben vorig jaar gebeld”, bekende Lubach. „Zo van: stel dat Matthijs stopt, heb jij dan interesse? Maar ik heb gezegd: ik maak liever grapjes, ik denk niet dat zo’n talkshow iets voor mij is.” Lubach denkt dat hij niet de brede nieuwsgierigheid kan opbrengen die Matthijs van Nieuwkerk volgens hem wel heeft. „Ik vind dingen leuk die ik interessant vind. Maar zoveel dingen in de wereld zijn dat niet, mijn nieuwsgierigheid houdt wel eens op.”

Op Twitter nuanceert Lubach zijn uitspraken vrijdagmiddag „Even ’t stormpje in een glas water stilzetten: ik kreeg destijds een vrijblijvend telefoontje van iemand die bij een omroep over de toekomst nadacht. Dat is vast nog 9874 tv-makers overkomen”, schrijft hij. „Ik zou nooit kunnen wat MvN kan en ik blijf lekker satire maken”, besluit het VPRO-gezicht.