Nieuws/Entertainment
685923572
Entertainment

Sophia Loren (84) maakt comeback

Sofia Loren

Sofia Loren

Het is alweer tien jaar geleden dat Sophia Loren voor het laatst op het witte doek te ziek was, maar de actrice is klaar voor een comeback. De 84-jarige Italiaanse heeft rol te pakken in La vita davanti a sé (het leven voor je). Haar zoon, Edoardo Ponti, regisseert de film.

Sofia Loren

Sofia Loren

La vita davanti a sé is gebaseerd op het boek La vie devant soi van Romain Gary. Dit boek werd in 1978 ook al verfilmd onder de naam Madama Rosa en won destijds een Oscar voor beste buitenlandse film. Ponti stelt dat zijn verfilming heel anders zijn. De film vertelt het verhaal van madame Rosa (rol van Loren) die bevriend is met een kindje. Daarnaast loopt een andere verhaallijn rondom een ’moderne familie’. Naar verwachting verschijnt de film in 2020.

Het is de derde keer dat Loren samen met haar zoon aan een film werkt. „Op 84-jarige leeftijd wil ze nog alles geven om een film te maken die zo diepzinnig en uitdagend is, zowel op emotioneel als op fysiek gebied”, vertelt Ponti aan Variety.

Sinds haar laatste grote speelfilm in 2009, Nine, was Loren nog te zien in twee kleinere producties: My House is Full of Mirrors en de kortfilm Human Voices.