Nieuws/Entertainment
68972
Entertainment

’We zullen een knoop moeten doorhakken…’

Masmeijer zinspeelt op scheiding van Sandra

Toen hij enige tijd geleden bijna een week lang van de aardbodem verdwenen was en ook zijn vrouw SANDRA zei niet te weten waar FRANK MASMEIJER uithing was dat een, zoveelste, teken aan de wand.

Het huwelijk van de in opspraak geraakte ’showmaster’, tegen wie de rechtszaak wegens zijn vermeende aandeel in een grootscheepse cocainsmokkel deze maand echt gaat beginnen, verkeert in zwaar weer.

VANDAAG GEEFT MASMEIJER DAT VOOR HET EERST ZELF TOE.

,,We zullen binnenkort een belangrijke beslissing moeten nemen’’, zegt hij. ,,Het is niet meer het gezellige huwelijk dat we vijfentwintig jaar hebben gehad. En ja, het is voor het eerst dat ik dat in duidelijke bewoordingen toegeef. Ik denk dat we allebei ons best hebben gedaan. Maar alles wat er is gebeurd, al die maanden in de gevangenis, de tijd erna met de enkelband. Het heeft een enorme impact gehad. Dat valt niet te ontkennen en dat heeft natuurlijk het een en ander aangericht.’’

Veel hangt af van het gerechtelijke vonnis, dat overigens nog wel even op zich kan laten wachten, ook al lijkt er eindelijk beweging in de zaak te komen.

Frank: ,,De vraag is, waar ligt mijn toekomst als de rechter heeft gesproken? Het is belangrijk dat Sandra en ik een weg gaan kiezen, samen of apart. Het is voor ons belangrijk dat onze dochters MICHELLE en CHARLOTTE 24 en 22 zijn, een leeftijd waarop ze gelukkig volwassen zijn en een breuk tussen ons voor hen geen grote gevolgen meer heeft.’’

De rechtszaak, hoe die ook afloopt, en of Frank in Antwerpen nu schuldig of onschuldig wordt bevonden, heeft hoe dan ook een enorme impact op wat bekend stond als een van de meest stevige showbizzhuwelijken.

De vader van Sandra, HANS BIRAK, heeft geholpen waar hij kon, maar lijkt het blijkens zijn uitspraken in een interview ook wel gehad te hebben met de hele situatie. ,,De hele familie gaat hieronder gebukt’’, zegt hij. ,,Mijn leven wordt al jaren beheerst door dit proces. We zijn al onze spaarcenten kwijt. We hebben zelfs ons appartement moeten verkopen om de deurwaarders bij Sandra en de kinderen weg te houden.’’

Juist deze ontboezemingen ervaart Frank als een dolksteek in de rug, die de sfeer thuis vervolgens ook niet ten goede kwam. Onduidelijk is hoe het verder gaat met de soap van de Masmeijers die door SBS6 was aangekondigd en die voor hen de reden was om elkaar, in elk geval tijdens de opnamedagen, nog regelmatig op te zoeken.

Zijn eigen moeder FIEN is een van de weinige mensen in zijn omgeving die onvoorwaardelijk in Frank gelooft. De Nederlandse strafpleiter GEERT JAN KNOOPS en de Gentse advocaat MR. VINCKE staan hem bij in de spannendste maanden van zijn leven. Een leven dat, daarop lijkt het steeds meer, nooit meer wordt zoals het was tot de ochtend in oktober 2014, toen de politie ineens voor zijn deur stond en Frank voor de ogen van zijn gezin in de boeien sloeg.

Juist na zijn vrijlating ging het echter pas echt mis.

Frank: ,,Ik had het idee dat ik in België niets meer te zoeken had. Ik wilde er weg en ben zoveel mogelijk in Nederland. En ja, daardoor ook weg bij mijn gezin. Maar dat die situatie al een tijd zo is, dat zegt misschien wel genoeg…’’