68974
Entertainment

Scheiding Luxemburg prinsenpaar bijna rond, maar…

Prinses Tessy wil haar Louis terug!

— Nog geen vier maanden nadat ze hun grote geluk nog eens bevestigden in een interview, kwam het nieuws van de breuk tussen de Luxemburgse PRINS LOUIS en PRINSES TESSY. Maar nu de scheiding bijna rond is, lijkt de prinses spijt te hebben. ,,Ik mis Louis!’’

Niets zo veranderlijker als een mens. Is op háár verzoek middels een spoedprocedure de scheiding van PRINS LOUIS (30) in gang gezet, nog geen dag later lijkt PRINSES TESSY (31) al weer spijt te hebben.

Op Instagram zette ze een foto waarop ze hand in hand loopt met haar bijna ex-man, met als commentaar: ,,Ik houd enorm van deze foto. Het is gewoon perfect. Ik mis hem.’’

Weliswaar plaatst ze de tekst onder het kopje ’herinneringen’, maar het geeft zeer te denken. Ook op Valentijnsdag vorige maand keek ze terug op de mooie jaren met de vader van haar zonen PRINS GABRIEL (10) en PRINS NOAH (9). ,,Hij is zo'n bijzondere man en ik zal altijd van hem houden.’’

Dat is niet wat je verwacht van een ’boze’ echtgenote die op grond van ’onredelijk gedrag’ een spoed-echtscheidingsprocedure in gang zet en dus zo snel mogelijk af wil van die ’bijzondere’ man.

Schokkend

De hele zaak heeft iets onbegrijpelijks. Niemand had het schokkende nieuws van de scheiding zien aankomen. De hoofdpersonen zelf ook niet. Immers, nog geen vier maanden geleden benadrukten de twee in een exclusief interview hoe gelukkig zij waren met elkaar en hun twee zonen.

Als alles - ondanks de bedenkingen die prinses Tessy nu lijkt te hebben - gewoon doorgaat, zal het huwelijk nog deze maand worden ontbonden, zo werd dezer dagen tijdens een spoedprocedure in Londen beslist door de rechter.

Het duurde slechts enkele minuten om per decreet te oordelen dat de liefdesrelatie, die twaalf jaar geleden zo romantisch begon, zal worden beëindigd.

Het paar, dat in Londen woont, was niet aanwezig bij de kille formaliteit en wellicht had prinses Tessy op dat moment al haar bedenkingen.

Onder de officiële stukken die openbaar zijn gemaakt ook een verklaring van de prinses die de scheiding aanvroeg op grond van ’onaanvaardbaar’ gedrag van haar echtgenoot.

Over wat dat gedrag inhoudt, zwijgen de echtelieden overigens angstvallig. De ouders van de prins, GROOTHERTOG HENRI (61) en GROOTHERTOGIN MARÍA-THERESA (60) hebben met veel spijt de op handen zijnde scheiding bevestigd en verzocht om privacy voor het paar.

Wat is er gebeurd in die vier maanden tussen het interview waarin het paar terugblikte op hun huwelijk en het moment waarop Tessy de echtscheiding aanvroeg?

Werd het getrouwde leven de prins te benauwd? Feit is dat hij in het interview aangaf erg veel moeite te hebben gehad met zijn status van getrouwd man en vader.

Vrijheid

,,Het opgroeien van je kinderen, drukt je met de neus op de verstrijkende tijd.’’

Ook benadrukte hij meerdere malen vaak nerveus te zijn en dat hij zichzelf met zijn negentien jaar een wel erg jonge bruidegom vond.

Maar hij liet er geen twijfel over bestaan dat hij geen spijt had van zijn beslissing met Tessy te trouwen. ,,Ik ben heel gelukkig met het besluit dat ik destijds heb genomen.’’

Er was hem veel aan gelegen zijn Tessy te trouwen.

Prins Louis, de derde zoon van Henri en María Theresa, ontmoette zijn vrouw toen hij een bezoek bracht aan het Luxemburgse leger, waar zijn vrouw toen diende als korporaal. Ze nam in die hoedanigheid deel aan de vredesmissie van de Verenigde Naties in Kosovo.

De twee werden verliefd en die verliefdheid op een burgermeisje leek de prins aanvankelijk alle aanspraken op de Luxemburgse troon te gaan kosten.

Dat offer stond zijn liefde niet in de weg. Voor Tessy, die hem nog voor hun huwelijk een zoon schonk, wilde hij alles opgeven.

Het sprookje was compleet toen zijn vader hem in 2009 zijn prinsentitel en bijbehorende rechten teruggaf en bovendien ook Tessy de prinsessentitel gaf. Zijn kleinzoons werden officieel prinsen van Nassau. De Groothertog en zijn vrouw waren overigens van meet af aan op de geliefde van hun zoon gesteld. Zij verwelkomden, al waren de twee toen nog niet eens getrouwd, hun eerste kleinkind met open armen. Aanvankelijk hadden Louis en Tessy helemaal geen trouwplannen, maar in september 2006 gaven ze elkaar toch het jawoord tijdens een intieme familieplechtigheid.

Een jaar later werd het gezin uitgebreid met een tweede zoon, Noah.

Dat zijn zoon en schoondochter met hun twee jongens zo’n gelukkig gezin vormden, deed de Groothertog smelten. Hij haalde de hand over zijn hart en gaf zijn zoon zijn titel terug.

Had hij het bij het verkeerde eind toen hij dacht dat het een match made in heaven was?

Princess Tessy liet in een eerdere verklaring weten in en in bedroefd te zijn.

,,Ik vind het meer dan verdrietig te moeten bevestigen dat Louis en ik uit elkaar gaan na twaalf jaar. Maar we zullen altijd verbonden blijven door onze dierbare zonen, het ouderschap houdt ons samen.’’

Maar het lijkt er dus op dat er voor in elk geval Tessy meer is dat haar aan Louis bindt. Heeft hij inmiddels van de vrijheid geproefd? Of denken zowel Tessy als Louis beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald? Het lijkt er in elk geval op dat dit koningsdrama meer hoofdstukken gaat krijgen.

Marion Florusse