Nieuws/Entertainment
690433007
Entertainment

Amsterdam Fashion Week in september gaat vooralsnog door

Mode minnend Amsterdam kan zich naar alle waarschijnlijkheid gewoon opmaken voor de Fashion Week in september.

Het evenement gaat vooralsnog door. Wel wordt nagedacht over allerlei aangepaste vormen, vertelt stylist Danie Bles, CEO van Amsterdam Fashion Week, donderdag aan BuzzE. Normaal gesproken zou de modeweek rond het eerste weekend van september plaatsvinden, maar dat verschuift nu naar een nog niet gekozen moment later in de maand. „Het doel is om in juni een deel van het programma bekend te maken.”

Als het aan Bles ligt dan worden tijdens de Fashion Week shows digitaal en ’offline’ georganiseerd. „Dat staat los van corona. Als we internationaal groter willen worden dan moeten we ons ook grootser presenteren, dat kan digitaal perfect. Het betekent ook dat, wat de situatie ook is, mensen niet van over de hele wereld hoeven in te vliegen. Dat is ook nog eens veel beter voor het milieu.”

Kleine clubjes

De organisatie bereidt zich voor op een modeweek met 1,5 meter afstand. „We gaan er nu al niet vanuit dat we met duizend of zelfs honderd mensen bij elkaar kunnen komen. We moeten niet op de zaken vooruit lopen, maar denken bijvoorbeeld aan mogelijkheden voor groepen van vijftig die alleen in kleine clubjes naar binnen mogen.”

Meer dan ooit moet de modeweek in het teken staan van Amsterdams en Nederlands modetalent. „Het is heel belangrijk dat wij alle lokale brands supporten, zeker in deze tijd waarin iedereen het ontzettend moeilijk heeft.”

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop