Nieuws/Entertainment
691103134
Entertainment

Klimaatactivisten brengen Jan Smit op idee

Jan Smit

Jan Smit

Het protest van tientallen klimaatactivisten in Amsterdam heeft Jan Smit op een idee gebracht. De zanger overweegt om bij de landelijke radiozenders te gaan protesteren omdat er te weinig Nederlandstalige muziek wordt gedraaid, zo grapt hij op Instagram.

Jan Smit

Jan Smit

De Volendammer deelt een foto waarop een quote van een van de klimaatactivisten staat: „Op een gegeven moment is de tijd van vriendelijk vragen en petities ondertekenen voorbij.”

Daar sluit Jan zich graag bij aan: „Ik denk dat ik ook maar eens een paar Nederlandstalige collega artiesten én hun fans op ga trommelen om massaal te protesteren tegen een aantal landelijke radiozenders die onze muziek veel te weinig draaien! Want de tijd van vriendelijk vragen en petities ondertekenen is wat mij betreft op dat gebied ook wel voorbij...”, schrijft hij met een knipoog.

Al langer klagen verschillende artiesten over het gebrek aan belangstelling van radiozenders voor Nederlandstalige muziek. Ook Gordon en Frans Bauer lieten zich er in het verleden negatief over uit.