Nieuws/Entertainment
695329551
Entertainment

Jeangu Macrooy met Birth of a New Age naar Eurovisie Songfestival

Donderdagavond was het eindelijk dan zo ver: Jeangu Macrooy maakte via een livestream bekend met welk nummer hij namens Nederland meedoet aan het Eurovisie Songfestival. Het lied heet Birth of a New Age.

Eerder zou hij deelnemen aan het liedjesfestijn met het nummer Grow, al is dat door de coronapandemie nooit zover gekomen. Langzaamaan wordt ook bekend met welke songs de overige deelnemers het Songfestival hopen te winnen, dat van 18 tot en met 21 mei plaatsvindt in Rotterdam.

Anders dan de ballade Grow, die hij vorig jaar zou zingen tijdens het geannuleerde Songfestival, is Birth of a New Age een uptempo nummer. Wel koos de zanger opnieuw voor een gospelkoor op de achtergrond. Ook zingt Jeangu, die in Suriname is geboren, in het refrein enkele regels in het Surinaams. Jeangu werkte voor dit nummer weer samen met zijn vaste producer Perquisite. De videoclip verschijnt vrijdag.

Zie je geen video? Bekijk en beluister de clip dan hier.

Voorafgaand aan de presentatie mocht de zanger nog niets over zijn nieuwe Songfestivalnummer zeggen. Wel vertelde hij ’superblij’ te zijn met het resultaat.

Door de Nederlandse overwinning van Duncan Laurence in 2019 is Jeangu al verzekerd van een plekje in de grote finale van het Songfestival. Die vindt plaats op 22 mei.

Roots

Het nieuwe songfestivalnummer van Jeangu Macrooy, Birth of a New Age, bevat voor de zanger een belangrijke boodschap. „Het is een verhaal voor iedereen over veerkracht, empowerment en authentiek leven”, zei Jeangu donderdag tijdens de livestream van de lancering van het uptempo-liedje.

De in Suriname geboren Jeangu heeft er bewust voor gekozen om in het refrein enkele regels in het Surinaams te zingen. „Ik wilde heel graag iets van mijn roots gebruiken, want daar put ik kracht uit. De tekst is gebaseerd op een oud Surinaams gezegde dat zegt dat zelfs een klein muntje onbreekbaar is”, legde de zanger uit. „Je denkt misschien dat ik klein ben, maar ik weet dat ik onbreekbaar ben. Ik hoop dat dat de rest van Europa zal inspireren.”

Vorig jaar zou de zanger de ingetogen ballade Grow ten gehore brengen tijdens het uiteindelijk geannuleerde songfestival. Omdat Jeangu dit jaar opnieuw meedoet, moest hij een nieuw liedje maken. „Natuurlijk voelde ik de druk”, zei hij. „Maar daarnaast ben ik ook iemand die altijd zegt: je kan slagen of niet slagen, zolang je maar alles geeft.”