Nieuws/Entertainment
700502577
Entertainment

André van Duin en Gerard Ekdom branden lampion voor dierbare

KWF Kankerbestrijding organiseert de lampionnenactie Nederland geeft licht dit jaar in Madurodam. André van Duin, Wendy van Dijk en Gerard Ekdom branden op 20 december een lampion voor een dierbare, maakte KWF Kankerbestrijding dinsdag bekend.

Tijdens de actie, waarvoor mensen zoals elk jaar lampionnen kunnen doneren voor een dierbare, zijn er optredens van Gerard Joling, Edsilia Rombley en Tino Martin. Vanwege de coronacrisis is er dit jaar geen publiek aanwezig.

Leonie ter Braak en Mirella van Markus presenteren het ontbrandingsmoment dat live wordt uitgezonden op SBS6. De presentatrices hebben het programma al eerder gepresenteerd en waren onder de indruk ervan. Elke lampion staat voor een verhaal. Om al deze lampionnen te zien, is heel indrukwekkend”, aldus Leonie. Mirella zal zelf een lampion doneren. „Ik doe dit voor alle kinderen met kanker, want juist zij hebben nog een heel leven voor zich. Levensreddend onderzoek kan ervoor zorgen dat zij hun leven ook kunnen gaan leven.”

Nederland geeft licht vindt dit jaar voor de vijfde keer plaats. Eerder werden de Afsluitdijk, het middelpunt van Nederland in Lunteren, paleis Soestdijk en het Olympisch Stadion verlicht. De opbrengst van de gedoneerde lampions gaat naar onderzoek, preventie, een betere kwaliteit van leven voor mensen die ziek zijn geweest en zorg rond de palliatieve levensfase.