Entertainment/Sterren
70677390
Sterren

Frans Bauer zag hoe vader werd gereanimeerd: ’Ik weet niet of ik dat ooit verwerk’

Frans Bauer

Frans Bauer

Frans Bauer raakt nog altijd geëmotioneerd als hij denkt aan het overlijden van zijn vader in 2015. In het tv-programma De geknipte gast van Özcan Akyol schoot de volkszanger woensdagavond vol toen hij vertelde over het moment waarop hij zag hoe zijn vader werd gereanimeerd.

Frans Bauer

Frans Bauer

Chris Bauer, de vader van Frans Bauer, lag in 2015 in het ziekenhuis met een longontsteking. Tijdens het bezoekuur stuitte Frans per toeval op de reanimatie. „Toen ik binnenkwam tijdens het bezoekuur kwam ik bij een reanimatie”, vertelt Bauer in de kappersstoel van presentator Akyol. „Ik zie me weer uit die lift komen, ik zie mezelf uit de gang komen en ik zie dat ze bezig zijn achter een doek. En uiteindelijk blijkt dat je vader te zijn.” Op dat moment springen de tranen in zijn ogen. „Het is iets heel geks, angstaanjagend ook als ik eraan terugdenk. Zo’n reanimatie. Ik weet niet of ik dat ooit verwerk.”

In de uitzending laat Frans ook nog een dierbare ring zien met daarop de vingerafdruk van zijn vader. Hij kreeg hem van zijn zoons tijdens de eerste Vaderdag dat Frans’ eigen vader er niet meer was. „Ik vergeet het nooit meer, die ochtend.”