70740
Entertainment

Het kindje dat zij nooit mochten leren kennen…

Onmenselijk drama voor ELLEMIEKE en SERGIO

,,Het is nog te vroeg om dit onmenselijke verlies te beschrijven en te verwerken.’’ Begrijpelijke woorden van mensen uit de omgeving van ELLEMIEKE VERMOLEN (40) en haar man SERGIO HERMAN (46) die tegelijkertijd nooit de lading kunnen dekken van de nachtmerrie waarin het echtpaar momenteel verkeert. Een periode die bol had moeten staan van nieuw geluk, wordt er één van intens verdriet nu hun zoontje kort voor zijn geboorte blijkt te zijn overleden.

Een drama dat ELLEMIEKE VERMOLEN, voormalig SBS6-gezicht, en haar topkok SERGIO HERMAN samen moeten zien door te komen, maar dat voor hen deze dagen amper te bevatten moet zijn. Hoe leggen zij hun kinderen ZENNA (5) en NOAH (7) uit wat er is gebeurd?

Hoewel Sergio in eerste instantie nog twijfelde of hij een derde met Ellemieke wilde – zijn vijfde, want uit een eerdere relatie heeft hij nog twee kinderen - was ook hij uiteindelijk dolblij toen zijn vrouw hem vorige zomer kon vertellen in verwachting te zijn. Zoveel bleek wel toen Privé in oktober met Ellemieke sprak, die openhartig vertelde over haar zwangerschap, die ze beschreef als ’anders’.

,,Het is weliswaar weer een zoon, maar toch is deze zwangerschap heel verschillend van de vorige twee’’, vertelde een toen stralende Ellemieke. ,,Vooral in het begin ben ik ditmaal heel erg misselijk geweest, wat de keren daarvoor vele malen minder was. Maar inmiddels ben ik daar doorheen en voel ik me eigenlijk topfit.’’

Om haar droom van een derde waar te maken, doorliep Ellemieke onder meer een zwaar IVF-traject wat voor haar geen soelaas bleek te bieden. ,,We zijn denk ik wel twee jaar bezig geweest in de medische molen’’, vertelde Ellemieke over die periode. ,,We hebben IVF geprobeerd, maar dat sloeg bij mij niet aan. Daarna volgden we onder begeleiding de natuurlijke cyclus. Dit was absoluut niet leuk, maar ik heb een hele geduldige, rustige man die me enorm steunde.’’

Haar man Sergio, die net als Ellemieke lange tijd moet hebben gevreesd dat een derde zwangerschap er wellicht nooit zou komen, sprong werkelijk een gat in de lucht toen zijn vrouw uiteindelijk via de natuurlijke weg wel zwanger bleek. Op het nippertje welteverstaan, want vanwege Ellemiekes leeftijd van – toen - bijna veertig jaar besloten zij en Sergio het nog één maand te proberen. Dat geluk van toen is nu omgeslagen in grote dramatiek.

Sergio en Ellemieke moeten nu samen het gevecht van hun leven zien te doorstaan, zoals ze eerder in elk geval al eens bewezen hebben te kúnnen doorstaan. Toen verkeerde hun huwelijk in zwaar weer en was er serieus werk aan de winkel om een breuk te voorkomen.

Uiteraard leed van een heel andere orde, maar wellicht kan dat eerdere gevecht dat de twee samen wisten te doorstaan, een handvat vormen voor de donkere periode die hen nu te wachten staat. Te beginnen met de dag die nauwelijks anders is te omschrijven dan als een nachtmerrie: de begrafenis van het kindje dat ze nooit mochten leren kennen.