Nieuws/Entertainment
710423897
Entertainment

Strafrechtelijk onderzoek naar BBC-interview prinses Diana ’niet gepast’

Er komt geen strafrechtelijk onderzoek naar BBC-journalist Martin Bashir, aldus Sky News. De journalist hield in 1995 een interview met prinses Diana, dat nu, onder andere door de aandacht van Diana’s broer, weer veel in het nieuws is.

Diana’s broer Charles Spencer overhandigde eind vorig jaar een dossier met bewijsmateriaal dat nieuw licht op de zaak had moeten werpen. Spencer claimt dat journalist Martin Bashir toentertijd heeft gelogen om haar vertrouwen te winnen om haar zo voor de camera’s van Panorama te krijgen. Volgens de broer van Diana zouden onder meer bankafschriften zijn vervalst om het te doen lijken alsof mensen aan het Britse hof waren omgekocht voor informatie over Diana en prins Charles.

Scotland Yard, het hoofdbureau van politie van Londen, heeft de documenten doorgenomen en besloten geen strafrechtelijk onderzoek te starten naar Bashir. „We hebben vastgesteld dat het niet gepast is om een strafrechtelijk onderzoek in te stellen naar deze beschuldigingen. Er zal geen verdere actie worden ondernomen. Mocht er nieuw bewijs aan het het licht komen, zullen we de zaak opnieuw beoordelen.”

In het gesprek vertelde Diana uitvoerig over haar probleemhuwelijk met prins Charles, de zoon van koningin Elizabeth en troonopvolger.