Nieuws/Entertainment
710924945
Entertainment

Bilal Wahib kukelt na radioboycot uit top 10 van Top 40

Bilal Wihab

Bilal Wihab

Dat radiozenders vorige week de keuze maakten om muziek van Bilal Wahib niet langer te draaien, heeft impact gehad op de Top 40 van deze week. In de hitlijst die elke vrijdag op Qmusic te horen is, is de rapper met zijn nieuwste single 501 met Ronnie Flex van de derde naar de twaalfde plek gedaald.

Bilal Wihab

Bilal Wihab

Dat een nummer in een week tijd zo veel plaatsen vanaf de derde plek is gedaald, is zeldzaam. Dat gebeurde slechts met elf andere liedjes. Het laatst was dat in 2013; toen zakten Nick & Simon met hun nummer Julia naar de twaalfde plaats.

Het record is voor Ali B en André Hazes met Wij Houden Van Oranje in 2006. Dat liedje daalde vanwege het matige succes van het Nederlands elftal tijdens het WK voetbal in een week van plek 3 naar 32.

Radiostations als Qmusic, SLAM! en de NPO-zenders FunX en 3FM besloten vorige week om de muziek van Bilal te boycotten. De aanleiding was het Instagram-incident rondom Mocro Maffia-acteurs Wahib en Oussama Ahammoud, waarin Bilal een minderjarige jongen als misplaatste grap vroeg tegen betaling zijn geslachtsdeel te laten zien.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo