Entertainment/Royals
715026093
Royals

Prinses Beatrice hoeft niet te getuigen in zaak tegen haar vader

Prinses Beatrice lijkt te worden gespaard in de misbruikzaak die loopt tegen haar vader, prins Andrew. De advocaten van Virginia Giuffre zijn niet van plan haar als getuige op te roepen, meldt The Telegraph, ondanks dat Beatrice door haar vader genoemd werd als alibi voor de bewuste avond waarop prins Andrew volgens de beschuldigingen seks zou hebben gehad met Giuffre.

Het vermeende slachtoffer van Andrew, Virginia Giuffre, beweert op minderjarige leeftijd meerdere keren seks te hebben gehad met de prins. Een van die keren was volgens haar na een bezoek aan een nachtclub in maart 2001. Andrew ontkende dat in het veelbesproken interview met de BBC in 2019. Hij was toen naar eigen zeggen met Beatrice bij een vestiging van Pizza Express aan het eten.

De koninklijke familie vreesde volgens The Telegraph dat Beatrice als getuige zou worden opgeroepen. De advocaten van Virginia Giuffre hebben vooralsnog twee Britten opgeroepen; Robert Olney, een voormalige assistent van de hertog, en Shukri Walker opgeroepen. Hij zou Andrew hebben gezien in de nachtclub op de avond dat Andrew Giuffre zou hebben gedwongen tot seks.

Eerder had de advocaat van Virginia laten weten ook mensen te kunnen oproepen die dicht bij Andrew stonden, zoals bijvoorbeeld zijn ex-vrouw Sarah Ferguson of zijn broer prins Charles. Ook Meghan is al eens geopperd als mogelijke getuige.

De rechter in New York oordeelde eerder deze week dat de zaak mag worden voortgezet. Donderdag werd bekend dat prins Andrew zich als burger zal verdedigen. Zijn moeder koningin Elizabeth nam hem al zijn eretitels en zijn aanspreektitel van Zijne Koninklijke Hoogheid af.