Nieuws/Entertainment
71896
Entertainment

Ondanks onderzoek van twee maanden:

Vragen rond dood George Michael blijven

Met de uiteindelijke vaststelling dat hitzanger GEORGE MICHAEL met kerst overleed aan de gevolgen van hart- en leverfalen, kwam een einde aan een van de meest curieuze medische onderzoeken van de laatste tijd. Maar liefst twee maanden duurde het eer duidelijk werd wat er die dag zo vreselijk misging in zijn woning in Goring-on-Thames waar de Faith-zanger dood werd aangetroffen door de man met wie hij een knipperlichtrelatie onderhield, kapper FADI FAWAZ.

Maar vragen blijven.

Ondanks het uitgebreide onderzoek en het maar niet vrijgeven van zijn lichaam aan de familie om hem eindelijk te kunnen begraven, is er op talloze vragen nog steeds geen antwoord gekomen. Zo is niet duidelijk wanneer hij is gestorven en al helemaal niet waarom Fadi Fawaz verkoos die beuwste nacht in zijn auto te gaan slapen, in plaats van in het landhuis van zijn geliefde?

Was die misschien toch weer vervallen in oude fouten met het gebruik van (verschillende) drugs? Enkele uren nadat zijn overlijden wereldnieuws werd, kwam de geruchtenstroom op gang dat hij zich nu zelfs had overgegeven aan heroïne.

George Michael had al een indrukwekkende geschiedenis met drugs en werd in 2008 reeds betrapt op het roken van crack in een openbaar toilet, een plek waar hij ook nog andere dingen deed. De vrouw van een neef vertelde in die dagen dat de familie zich al langere tijd zorgen maakte vanwege de dodelijke cocktail van crack, drank en weed die hij voor zichzelf fabriceerde.

Door de uitkomst van het onderzoek is Fadi Fawaz van elke verdenking gezuiverd. Zijn rol is merkwaardig maar niet verdacht, wat maakte dat hij via Twitter afrekende met alle criticasters die het de afgelopen maanden op hem hadden voorzien. Waar Fadi (43), die een broer heeft met een kapsalon in Amsterdam, zal blijven is niet duidelijk. Deze week was hij nog in Londen, waar hij weigerde vragen van de pers te beantwoorden en het hield bij: ,,Ik voel me geweldig. De waarheid ligt nu op straat en de wereld hoeft niet meer aan mij te twijfelen. Ik ben blij dat hij nu kan gaan rusten, dat we allemaal kunnen gaan rusten.’’

Wanneer de begrafenis plaatsvindt is niet bekend.