Nieuws/Entertainment
721272683
Entertainment

Ghost Town Anthology bekroond op Film by the Sea

Regisseur Denis Côté

Regisseur Denis Côté

De Canadese film Ghost Town Anthology van regisseur Denis Côté is donderdag in de prijzen gevallen op het festival Film by the Sea in Vlissingen. Het Franstalige drama werd onderscheiden met de Film & Literatuur Award voor beste boekverfilming, de belangrijkste prijs van de avond.

Regisseur Denis Côté

Regisseur Denis Côté

Ghost Town Anthology is gebaseerd op de gelijknamige debuutroman van de Canadese schrijver Laurence Olivier en vertelt over de inwoners van een fictief mijnstadje die de plotselinge zelfgekozen dood van een stadsgenoot proberen te verwerken als er geestverschijningen opduiken. De prijs werd uitgereikt door vakjuryvoorzitter Stine Jensen.

De International Student Jury riep de film Beats van regisseur Brian Welsh uit tot winnaar. De prijs van de jongerenjury ging naar de openingsfilm van het festival: La belle époque van de Franse regisseur Nicolas Bedos. Le Prix de TV5Monde werd gewonnen door Portrait de la Jeune Fille en Feu van Céline Sciamma. Eerder werd al bekend dat de Franse filmmaker Claude Lelouch een oeuvreprijs zou krijgen.

Luisterboekprijzen

Dit jaar werden voor het eerst ook twee nieuwe prijzen uitgereikt door luisterboekplatform Storytel. De prijs voor het beste luisterboek ging naar Michelle Obama’s boek Becoming en actrice Inge Ipenburg werd uitgeroepen tot beste voorlezer voor het luisterboek Goede Dochter van Karin Slaughter.

Film by the Sea is hét festival voor film en literatuur en vindt jaarlijks plaats in CineCity in Vlissingen. Vorig jaar kwamen er zo’n 45.000 mensen op af.