Nieuws/Entertainment
721534412
Entertainment

Activisten willen vakantieplezier Thaise koning ontnemen

De Thaise koning Vajiralongkorn

De Thaise koning Vajiralongkorn

Duitse en Thaise activisten willen het verblijf van koning Vajiralongkorn in Beieren zo onaangenaam mogelijk maken. „We willen hem het plezier ontnemen en hem duidelijk maken dat hij hier niet welkom is”, aldus Oliver Bienkowski van de actiegroep PixelHelper tegen DW.

De Thaise koning Vajiralongkorn

De Thaise koning Vajiralongkorn

Er zijn plannen in de maak om rond de klok actie te voeren bij hotel Sonnenbichl in Garmisch-Partenkirchen, waar de koning al het hele jaar logeert. Woensdag nog werd een grote zeecontainer op de weg voor het hotel gedumpt, met daarop een enorme, gemanipuleerde foto van Vajiralongkorn die zijn middelvinger opstak. Eerder waren er met een projector leuzen geprojecteerd op het hotel.

„We zijn nu op zoek naar een paar oude brandweerwagens, waarmee we naast de koning kunnen rijden wanneer hij weer op zijn fiets stapt om hier in de omgeving te gaan toeren”, zei Bienkowski, die ook denkt aan acties in Zwitserland. Daar verblijft Vajiralongkorn’s vierde echtgenote, koningin Suthida. De koning zelf heeft in Beieren naar verluidt gezelschap van meer dan een dozijn zorgvuldig uitgekozen en uit Thailand meegekomen gezelschapsdames.

Afwezig in Thailand

De actievoerders willen de Thaise koning, die dit jaar pas vijf dagen in eigen land is geweest en ook de afgelopen jaren voornamelijk in Beieren woonde, niet alleen wegpesten. Ze proberen ook de aandacht te vestigen op de afwezigheid van Vajiralongkorn in eigen land.