Nieuws/Entertainment
723887666
Entertainment

Corinna geeft getuigenis over Juan Carlos en doodsbedreigingen

De voormalige minnares van de Spaanse koning-emeritus Juan Carlos heeft vrijdag een getuigenis gegeven aan de rechtbank in Madrid. De Deense prinses Corinna zu Sayn-Wittgenstein heeft gezegd dat de Spaanse generaal Felix Sanz Roldan haar met de dood heeft bedreigd toen hij probeerde financiële documenten te bemachtigen.

Corinna vertelde dat ze een romantische relatie had met Juan Carlos en gaf toe financiële informatie en documenten van hem te hebben ontvangen. Welke documenten dat precies waren, maakte ze niet bekend.

Tevens bevestigde ze dat Sanz Roldan haar in mei 2012 in opdracht van Juan Carlos bedreigd heeft. Ze vertelde dat Sanz Roldan haar meerdere malen contacteerde over de ’gevoelige financiële documenten’, die zij van de toen nog koning gekregen zou hebben. Hij zou haar en haar kinderen hebben bedreigd met de dood. Zijn woorden maakte haar ’doodsbang’.

De getuigenis van Corinna is onderdeel van de zaak tegen de beruchte politiechef Jose Manuel Villarejo, die van laster wordt beschuldigd wegens vermeende valse beschuldigingen aan het adres van Sanz Roldan. Die zou zich volgens Villarejo schuldig maken aan grootschalige corruptie.