Nieuws/Entertainment
728357740
Entertainment

Sacha Baron Cohen: ’Trump van Twitter is doorbraak in geschiedenis’

Volgens Sacha Baron Cohen is het een goede zaak dat Donald Trump verwijderd is van Twitter. De Amerikaanse president werd door het sociale medium voorgoed verbannen van het platform waarop hij dagelijks urenlang doorbracht om zijn mening te verkondigen. Dit meldt The Sun.

De Borat-acteur vindt het verbannen van Trump ’een belangrijk moment in de hedendaagse geschiedenis’. „Ik wil iedereen die heeft bijgedragen aan deze beslissing bedanken. Het had eigenlijk al veel eerder moeten gebeuren, omdat hij al veel langer leugens verspreidde en zijn volgers aanzette tot geweld. Maar nu is het moment eindelijk daar.”

Trump is niet alleen van Twitter afgegooid, maar ook tijdelijk verbannen van Facebook en Instagram. Tot het einde van zijn presidentschap kan hij op die sociale media zijn accounts niet meer gebruiken. In principe gelden daarna de ’normale’ regels voor hem, net zoals die voor elke andere gebruiker gelden. Mocht hij dan de regels overtreden, dan kan hij ook daar voorgoed verbannen worden.