Nieuws/Entertainment
736971521
Entertainment

George, Charlotte en Louis klappen voor hulpverleners

In het Verenigd Koninkrijk klonk donderdagavond om 20.00 uur lokale tijd een luid applaus door de straten voor medewerkers in de zorg. Ook leden van het Britse koningshuis klapten mee om de hulpverleners te bedanken voor hun inzet tijdens de coronacrisis, zo deelden ze op sociale media.

Ook Catherine en William bedankten op sociale media al het zorgpersoneel. De royals deelden daarbij een filmpje van hun kinderen George, Charlotte en Louis die het goede voorbeeld geven om te klappen.

Prins Edward, het jongste kind van de Queen, klapte met zijn hele gezin en sprak voorafgaand in een video zijn dankbaarheid uit. „Namens ons allemaal grote dank aan iedereen die werkt aan de frontlinie. We waarderen het enorm. Ga zo door.”

De koningin zelf hield het op emoji’s van klappende handen. „We zijn enorm dankbaar voor de expertise en inzet van onze wetenschappers, medisch personeel, noodhulp en publieke diensten. We danken jullie allen”, aldus Elizabeth, die eerder op de dag al een oproep deed om allemaal mee te doen aan de actie.

Ook prins Harry en zijn vrouw Meghan kozen vanuit hun nieuwe thuis Canada voor enkel een tekst. „Allemaal bedankt voor alles wat jullie doen. We applaudisseren voor jullie aan de andere kant van de vijver.”

De actie #ClapForOurCarers werd gestart door de Nederlandse Annemarie Plas, die in Londen woont. Zij zag hoe het initiatief vorige week in Nederland werd opgepakt en wilde dit ook doen in het Verenigd Koninkrijk.

Koning Willem-Alexander en zijn gezin deden vorige week al mee aan de soortgelijke actie in Nederland. Ze deelden een filmpje waarin ze niet alleen applaudisseerden, maar ook met pannendeksels op elkaar sloegen. „Wij klappen vanavond uit dank en respect voor alle zorgmedewerkers in Nederland die ons beschermen tegen het verschrikkelijke coronavirus”, aldus de koning.