74221
Entertainment

Na prostaat wéér tegenslag voor hitproducer

Hans van Hemert terug uit Bali voor OPERATIE

— Opnieuw grote schrik voor HANS VAN HEMERT die in zijn huis op Bali even vreesde dat zijn oude ziekte, prostaatkanker, opnieuw was opgelaaid. Na een uitgebreid medisch onderzoek in Nijmegen bleek er iets anders aan de hand, maar voorzichtig kan de legendarische hitmaker weer opgelucht ademhalen…

Nog niet zo lang geleden was HANS VAN HEMERT (71) een van de gelukkigen die op het gala van de Buma Awards met een prijs werd geëerd, maar dat was niet de reden waarvoor hij helemaal overkwam uit zijn villa op het Indonesische godeneiland Bali. De man die met onder meer Luv’, KAMAHL (Elephant Song), MOUTH & MACNEAL en ANDRÉ HAZES (Wij houden van Oranje) zoveel hits scoorde, kwam naar Nederland omdat hij plotseling bloed plaste en het dus leek dat de ziekte die tien jaar geleden bij hem was geconstateerd, terug was.

In 2006 werd bij Hans prostaatkanker geconstateerd, waarna hij een operatie onderging. Vijf jaar geleden waren de PSA-waarden in zijn bloed opnieuw verontrustend hoog en bleek een restant van de tumor opnieuw aangegroeid. Een operatie die daarop volgde, verliep goed. Hij zou echter bovendien opnieuw bestraald moeten worden. Hans weigerde dat en liet de zaak op zijn beloop, tot het onlangs dus écht mis leek te gaan…

Zeeanemoon

In Nijmegen werd nu echter een nieuwe vorm van de ziekte geconstateerd. Hans: ,,Die prostaatkanker sluimert nog wel in mijn lichaam, maar dat was niet de veroorzaker van het plassen van bloed. In het Radboudziekenhuis, waar ik op het scherm kon meekijken met de arts, hoorde ik hem zeggen: ’Daar hebben we de boosdoener’.’’

,,Het was inderdaad kanker, een tumor in de vorm van een zeeanemoon en zo’n anderhalve centimeter groot. Maar die zat in mijn blaas! Ik diende meteen geopereerd te worden - het was acuut - maar gelukkig op een goed te behandelen plek. Het kan ook helemaal in de blaaswand zitten, maar dat was bij mij niet het geval. Het is op kweek gezet en bleek ook geen heel erg agressieve vorm. Ik ben geopereerd, dat is goed gegaan en het ding, de zeeanemoon, is weg.”

Hans van Hemert, zoon van de beroemde hit- en tv-maker WILLY en broer van de vijf jaar geleden filmregisseur RUUD (Schatjes, Mama is boos) is vastbesloten weer van het leven te genieten. Dat doet hij een groot deel van het jaar op Bali, dat de laatste jaren een enorme aantrekkingskracht heeft op toeristen uit de hele wereld.

,,Als ik daar wel eens aan mensen vertel dat ik al 71 ben, vallen ze bijna van hun stoel. Ze geloven het gewoon niet”, zegt hij monter. ,,Ik doe alles alsof ik nog achttien ben, ik squash, fiets en golf. Kortom, allemaal leuke dingen die veel leeftijdsgenoten allang niet meer doen.”

Op het eiland is hij vaak met vriendin WILLY, met wie hij nog niet is getrouwd en er dus nog geen ’nieuwe’ Willy van Hemert is opgestaan. Ze leerden elkaar kennen bij een voorstelling van JOCHEM MYER en via een gezamenlijke vriend raakten ze in gesprek. ,,Haar man was een half jaar daarvoor overleden. Ik heb een heerlijk, eerste gesprek met haar gehad waarin ik probeerde haar op te monteren. Ja, dat is goed gelukt!”

Romance

Hans’ eigen liefdeleven bleef, ondanks een zekere reputatie die hij met zijn beroemde vader deelt, redelijk rustig. Zij eerste vrouw stierf jong, in 1999. Daarna beleefde hij een veelbesproken romance met zijn eigen ’ontdekking’ PATTY BRARD en kreeg hij een langere relatie met golfjournaliste KARIN VAN DER VELDEN met wie hij ook nog dochter HANNAH kreeg. Hij zegt: ,,In Willy hebben mijn kinderen nu een tweede moeder gevonden. Zij is voor hen vaak hun steun en toeverlaat. Ik voel voortdurend dat dit een belangrijke rol speelt. Het geeft ook een gevoel van saamhorigheid. Het is inmiddels zelfs zo dat als mijn grote dochters met een probleem zitten, ze Willy bellen om raad. Dat vind ik mooi.”