Nieuws/Entertainment
744987
Entertainment

Tygo Gernandt gecast als alien in Heinz-film

Tygo Gernandt is de tweede stemacteur die is gecast voor de animatiefilm Heinz. Gernandt zal de rol van de zesarmige ruimtegriezel Zak gaan inspreken, maakte producent BosBros bekend. Het is niet het enige personage dat Gernandt voor zijn rekening neemt; de acteur doet ook DJ Kwark.

Eerder werd bekend dat acteur en cabaretier Ruben van der Meer de titelrol gaat inspreken. Regisseur Piet Kroon, die jarenlang in Hollywood werkte, is teruggekeerd naar Nederland om het project te leiden.

De eerste plannen voor een avondvullende animatie over de beroemde stripkat dateren al uit 2001. In het scenario dat er nu ligt, gaat Heinz op zoek naar zijn kind dat hij kwijtgeraakt is. De geestelijk vaders van de stripserie, René Windig en Eddie de Jong, zijn bij het project betrokken.

Het budget van Heinz: The Movie is zo'n 2 miljoen euro. Een deel van het budget is vorige jaar bij elkaar gebracht via het crowdfunding-platform Cinecrowd. De film wordt mede geproduceerd door Burny Bos, die verantwoordelijk was voor hits als Minoes, Ja zuster nee zuster en Abeltje. Het is de bedoeling dat Heinz in 2018 in de bioscopen te zien is.