Nieuws/Entertainment
746283
Entertainment

George Clooney over Weinstein: verontrustend

„Verontrustend op een heleboel niveaus, onverdedigbaar”, George Clooney spreekt in een interview met Daily Beast harde woorden over de situatie rond filmproducent Harvey Weinstein. De filmproducent wordt door meerdere actrices, onder wie Ashley Judd, beschuldigd van van seksuele intimidatie.

Clooney werkte veel samen met Weinstein en heeft veel aan hem te danken. Zo brak hij door als acteur in de film From Dusk Till Dawn, die geproduceerd werd door Weinstein. Ook het regiedebuut van Clooney, Confessions of a Dangerous Mind, is gemaakt in samenwerking met het productiebedrijf van Weinstein.

„Ik ken Harvey al twintig jaar en hij heeft het toegegeven. Zijn gedrag kan ik niet verdedigen. Ik heb veel met hem gewerkt, we hebben met elkaar gegeten en ook ruzie gehad. Ik ken natuurlijk de geruchten al sinds de jaren negentig dat actrices met hem naar bed gingen om een rol te krijgen, maar heb hem nog nooit op dit gedrag kunnen betrappen. Dat hij zwijggeld betaalde aan vrouwen wist ik ook niet”, zegt Clooney.

Clooney is een van de weinige mannelijke celebs die zich uitspreekt, terwijl prominente collega’s uit de filmwereld die met Weinstein werkten juist de lippen stijf op elkaar houden over de hele affaire. De kritiek hierover richt zich vooral op regisseur Quentin Tarantino en de acteurs Matt Damon en Ben Affleck.

Veel actrices, van wie Meryl Streep en Judi Dench de bekendste zijn, hebben zich de afgelopen dagen kritisch uitgelaten over Weinstein. Vandaag kwam daar Jennifer Lawrence bij. Zij won in 2012 een Oscar in de door Weinstein geproduceerde film Silver Linings Playbook. Lawrence vindt het gedrag van de studiobaas „zwaar verontrustend.” Zelf is ze nooit onheus bejegend door Weinstein, vertelde ze aan Deadline.