Nieuws/Entertainment
749727541
Entertainment

Cornald Maas blij met startpositie Jeangu Macrooy

Cornald Maas

Cornald Maas

Songfestivalkenner en -commentator Cornald Maas is bijzonder tevreden over de startpositie van Jeangu Macrooy in de finale van het Eurovisiesongfestival. Hij noemt het een „geweldig bericht” dat de zanger een plekje in het slot heeft gekregen en als 23e in actie komt, doorgaans een gunstige postitie.

Cornald Maas

Cornald Maas

„Jeangu Macrooy loot plek 23! Formidabel, juist ook bij Grow”, schrijft Cornald op Twitter. Alleen voor de startpositie van Nederland als gastland werd maandag geloot. De rest wordt pas na de tweede halve finale ingedeeld rekening houdend met de lotingen na de halve finales en of er wel een gevarieerd programma ontstaat. De organisatie moet bijvoorbeeld voorkomen dat er niet te veel ballades achter elkaar zitten.

Vorig jaar kwam Duncan Laurence in het slot van het eerste deel van de finale in actie. Hij ontliep toen het vrij sterke tweede deel waarin enkele favorieten als Italië en Zwitserland waren ingedeeld.

Jeangu presenteerde vorige week woensdag zijn inzending Grow. Het nummer werd overwegend positief ontvangen door de critici en de songfestivalfans. De bookmakers zien vooralsnog geen topnotering weggelegd voor de Nederlander. Grow staat momenteel op de dertiende plaats.