Nieuws/Entertainment
753307138
Entertainment

William Rutten vindt verloren gewaande Queen-negatieven terug

William Rutten

William Rutten

Popfotograaf en tv-persoonlijkheid William Rutten kan zijn geluk niet op. Hij heeft maandag negatieven teruggevonden van de laatste Queen-optredens in originele bezetting in Nederland.

William Rutten

William Rutten

„Ik ben ze al dik 20 jaar kwijt (...) en dat heeft mij al die tijd enorm dwarsgezeten... Had nog wel wat afdrukjes, maar die negatieven daar is nu natuurlijk veel meer uit te halen!”, schrijft William, ook bekend als jurylid van Het Perfecte Plaatje, op Instagram. Hij deed maandag een nieuw poging om ze terug te vinden door ’eens heel fanatiek’ de zolder te ontruimen.

„Na dik drie uur wilde ik het opgeven tot ik nog een koffer zag staan, diep onder het stof in een hoek. Ik maakte hem open, kwam een enorme berg oude stripboeken tegen met helemaal onderop een oude map met daarin... mijn Queen-negatieven en wat foto’s!”, jubelt hij. „Ik was 16 jaar oud en nog niet zo’n beste fotograaf, maar er zitten toch wel wat pareltjes tussen van Freddie! Daar ga ik maar eens rustig de tijd voor nemen om te digitaliseren.”