Nieuws/Entertainment
754796867
Entertainment

Meghan staat stil bij Internationale Vrouwendag

Ook Meghan viert zondag Internationale Vrouwendag. Op het Instagram-account van de hertogin en hertog van Sussex werd een oproep geplaatst aan volgers om inspirerende vrouwen in het zonnetje te zetten en toe te lichten waarom deze jaarlijkse dag belangrijk is.

Op vrijdag stond de echtgenote van prins Harry ook al stil bij Internationale Vrouwendag. Meghan bracht een bezoek aan de Robert Clack School in Londen en sprak voor honderden leerlingen tussen de 11 en 18 jaar over de dag die jaarlijks plaatsvindt op 8 maart. „Toen we het hadden over wat ik dit jaar zou willen doen voor Internationale Vrouwendag, was het voor mij heel belangrijk om bij de vrouwen van de toekomst te zijn.”

De hertogin sprak de meisjes in de zaal toe en vroeg ze na te denken over vrouwen die in het verleden hebben gestreden voor gelijke rechten. Ook vroeg ze de aanwezige jongens vrouwen te waarderen en anderen aan te sporen hetzelfde te doen. „Jullie hebben moeders, zussen, vriendinnen en vrouwelijke vrienden: bescherm ze. Zorg ervoor dat ze zich gewaardeerd en veilig voelen. Laten we er samen voor zorgen dat het niet alleen op zondag Internationale Vrouwendag is, maar dat het elke dag zo voelt.”

Meghan voegde zich vorige week bij Harry tijdens zijn afscheidsronde door het Verenigd Koninkrijk. Het laatste puntje op de agenda van het echtpaar is de viering van Commonwealth Day op maandag. Daarna reizen de twee terug naar hun tweede thuis in Canada. Vanaf 1 april maken Harry en Meghan geen gebruik meer van hun koninklijke titels. Ze worden vanaf dan niet meer aangesproken als zijne en hare koninklijke hoogheid.