Nieuws/Entertainment
755001689
Entertainment

Teleurstelling en trots bij BN’ers na verloren finale

Bekend Nederland heeft zondag intens meegeleefd met de Nederlandse voetbalsters in de WK-finale. De teleurstelling was dan ook groot toen bleek dat het Amerikaanse team een maatje te groot was voor de Leeuwinnen.

„Nederland staat wel totaal terecht in de finale. Moeilijker dan dit heeft USA het niet gehad. Gevochten als Leeuwinnen. Trots!”, reageert cabaretier Jochem Myjer op Twitter. Ook Radio 538-dj Coen Swijnenberg kan leven met de 2-0 uitslag. „Amerika terecht gewonnen maar ze hadden er wel een tikkeltje gelukkige pingel voor nodig om zich los te maken van Nederland.”

Acteur Diederik Ebbinge: ”0 kansen. Pijnlijk”, vond hij. En ook cabaretier Viggo Waas was wat zuur na afloop. „Vierde WK-finale die ik heb verloren.”

Claudia de Breij: „Dit team! Tranen. Liefste Leeuwinnen. Dankjewel voor de inspiratie, voor de lol, voor de droom, voor alles. We hóuden van jullie!”

Sari

Andere BN’ers roemden vooral het optreden van oranje-doelman Sari van Veenendaal. „Trots op onze leeuwinnen! Sari van Veenendaal met name op jou!”, schreef Patty Brard. En Frans Bauer: „Wat hebben de dames het fantastisch gedaan! In 1 woord geweldig! En we hebben de beste keepster van het toernooi! De gouden handschoen!”

Weer een andere groep bekenden wond zich vooral op over de strafschop die werd gegeven. „Varschrikkelijk”, vond Qmusic-dj Mattie Valk. Zijn Radio 2-collega Wouter van der Goes ging nog een stapje verder. „Schande!”