Entertainment/Film
76042076
Film

Recensie: ’The old guard’

Onsterfelijk zijn valt lang niet mee

— Wat: actie, fantasy

— Regie: Gina Prince-Bythewood

— Met: Charlize Theron, Matthias Schoenaerts, Marwan Kenzari

Van de brandstapel in de Middeleeuwen tot modernere schot- en steekwonden. Andy (Charlize Theron) heeft het allemaal al eens meegemaakt. Iedere keer als ze doodgaat, herstelt ze in luttele minuten. Toch blijkt dat onsterfelijke leven niet geheel zonder gevaar te zijn in The old guard.

Andy en haar drie eeuwenoude collega’s hebben in het begin van deze actiethriller weinig te vrezen voor de kogels waarmee ze worden doorzeefd. Maar toch maken ze zich wel degelijk zorgen. Een rijke industrieel is op jacht naar het superteam, om op ze te kunnen experimenteren. En als onsterfelijke wil je absoluut niet gevangen genomen worden.

Houdbaarheidsdatum

Het viertal wordt intussen bijgestaan door nieuweling Nile (Kiki Layne), die nog sterk moet wennen aan het feit dat ze nooit zal sterven. Hoewel ook daar een addertje onder het gras zit. Er blijkt een uiterste houdbaarheidsdatum op de superkrachten te zitten, waarmee iedere messteek of granaatinslag toch ook risico’s met zich meebrengt.

Een handig idee van scenarist Greg Rucka, die The old guard baseerde op zijn eigen stripreeks. Hij laat zijn personages niet alleen knokken met geteisem, maar laat ook zien hoe zwaar het leven van een onsterfelijke is.

Dat stukje drama, waar ook een onverwoestbare romance in meespeelt, zorgt voor een prettige extra laag in een verhaal dat verder zonder grote verrassingen verloopt.

✭✭✭✩

Vanaf vrijdag 10 juli te zien op Netflix.