Nieuws/Entertainment
765976
Entertainment

U2 trad uur later op in Argentinië om WK-duel

U2 is hun concert dinsdag in Argentinië een uurtje later begonnen dat gepland. Dit omdat het Argentijnse elftal op hetzelfde moment de beslissende kwalificatiewedstrijd voor het WK moest spelen. De Ierse band wilde de Argentijnse voetballiefhebbers niet voor de voeten lopen.

„Kun je je voorstellen hoe gaaf de show is als Argentinië wint?”, zei de lokale producent Daniel Grinbank dinsdagmiddag tegen de Argentijnse krant La Nación. „Mochten we verliezen, dan kan de show wat van het bittere gevoel wegnemen”, vervolgde hij. Het Argentijnse elftal versloeg Ecuador uiteindelijk met 3-1 en wist zich daarmee te plaatsen voor het WK, volgend jaar in Rusland.

U2 is in Zuid-Amerika aangekomen met hun Joshua Tree Tour. Leadzanger Bono had eerder op de dag een ontmoeting met de Argentijnse president Mauricio Macri. Woensdag volgt nog een optreden in het stadion van La Plata, nabij Buenos Aires. Op zaterdag wordt de band verwacht in de Chileense hoofdstad Santiago. Daarna volgen nog vier optredens in de Braziliaanse metropool São Paulo.