Nieuws/Entertainment
766024
Entertainment

Hollywoodbord mikpunt actie vrouwenrechten

Harvey Weinstein

Harvey Weinstein

Een vrouwenrechtenorganisatie heeft dinsdag een reclamevliegtuigje boven het beroemde Hollywoodbord laten vliegen. De groep genaamd UltraViolet wil op deze manier aandacht vragen voor misbruik van vrouwen, nu Hollywood in de ban is van het schandaal rond producent Harvey Weinstein.

Harvey Weinstein

Harvey Weinstein

„Hollywood: stop het mogelijk maken van misbruik”, stond op de banner die door het vliegtuigje boven het Hollywoodbord door de lucht werd gesleept. De vrouwenrechtenorganisatie UltraViolet komt volgens hun website in verweer tegen seksisme in de politiek, bij de overheid en in de media.

„Als we de cultuur van verkrachting van vrouwen in dit land willen tackelen, dan moeten we het ook hebben over het zwijgen in de entertainmentindustrie over het jarenlange misbruik van Harvey Weinstein”, liet de actiegroep weten aan Variety.

Hollywood en de Amerikaanse media zijn al een week in de ban van een seksschandaal rond de beroemde producent Harvey Weinstein. Die wordt ervan beschuldigd jarenlang vrouwen ongewenst te hebben lastig gevallen of ze om seksuele gunsten te hebben gevraagd in ruil voor een baan of acteerklus.